top of page

Nioli Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Nioli yağı son dönemlerde özellikle kadınlar arasında gittikçe popüler hale gelmeye başladı. Genellikle bakım rutinlerinin arasına girmeyi başaran bu yağ aynı zamanda içerisinde yer alan bileşenler sonucunda aromaterapi alanında da sıklıkla kullanılmaktadır. 


Nioli Yağı Nedir?


nioli


Nioli yağı nedir sorusu da son dönemlerde kadınlar arasında oldukça fazla sorulmaya başlandı. Niaouli ağacı olarak bilinen ve Avustralya gibi ülkelerde yetişen bir ağaçtan elde edilen bileşenler sonucunda ortaya çıkmaktadır. 20 metreye kadar uzayabilen bu yağın ince ve uzun yapraklarından uçucu nitelikteki nioli yağı elde edilmektedir. 


Nioli yağı aslında içerik olarak son derece zengindir. İçeriğinde tek tek incelendiğinde 20’den fazla bileşen bulunmaktadır. Uçucu özellikte bir yağ olmasından dolayı vitamin, mineral, antioksidan, yağ asitleri gibi pek çok faydalı bileşenden kolaylıkla yararlanılabiliyor. 


Nioli Yağının Faydaları Nelerdir?


nioli yağı


Son dönemlerde faydaları ile ön plana çıkan, adeta bir güzellik ve bakım iksiri olarak adlandırılan nioli yağı, cilt ve saçlar için son derece faydalıdır. Cildi ve saçları içerisinde bulunan bileşenler sayesinde derinden besler. 


Bileşenlerinden birisi de E vitamini olduğu için yaşlanma karşıtı bir özelliği bulunur. Düzenli kullanım sağlanması halinde ciltte bulunan ince kırışıklıkların açılmasını sağlayabilir. Özellikle cilt lekeleri kadınların en çok şikayet ettikleri cilt sorunları arasında yer alıyor. Düzenli kullanım sonrasında cilt tonunu eşitleyerek oldukça etkili sonuçlar gösterebilir. 


Nioli Yağı İdrar Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelir mi?


nioli yağı faydaları


Kadınların yaşamları boyunca en fazla yaşadığı sorunlardan birisi de idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Hatta bazı kadınlar için bu sorun giderek kronikleşen bir durum haline geldiği için günlük yaşamlarını da olumsuz etkilemeye devam ediyor. 


Alternatif tıptan yararlanıp, bitkilerin gücünü keşfeden kadınların birçoğu idrar yolu enfeksiyonlarına karşı bitkisel çözümler aramaya devam ediyorlar. Nioli yağı ise idrar yolu enfeksiyonlarında kadınların yardımına koşuyor. İçeriği incelendiği zaman dezenfektan ve antiseptik özellikler taşıdığı görülmektedir. 


İdrar yolu enfeksiyonu yaşayan ve bu soruna bağlı olarak kaşıntı ve koku problemi ile uğraşan kadınların nioli yağını antimikrobiyal özellikleri nedeniyle kullanmaları önerilir. Bu durumda iç çamaşırına birkaç damla nioli yağı damlatmanın uzun vadede enfeksiyona karşı koruduğu ve var olan enfeksiyon üzerinde olumlu etkiler sağladığı görülmüştür. 


Nioli Yağı Nasıl Kullanılır?


Nioli yağı kullanımı, kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Uçucu bir yağ olması nedeniyle ortamın havasını değiştirmesi ve enerjinizi yenilemesi amacıyla kullanılacaksa bir buhurdanlık yardımı ile birkaç damla olacak şekilde kullanılabilir. 


Cilt ve saç için kullanılacaksa daha dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle konsantre bir yağ olması nedeniyle son derece yoğun olduğu biliniyor. Dikkatli kullanılmazsa faydadan çok zarar verebileceği için yoğun özellikli bu yağın seyreltilmesi gerekiyor. Üzüm çekirdeği yağı gibi hem faydalı hem de sabit bir yağ ile seyreltilerek kullanılması faydalarının yakından görülmesi açısından son derece önemlidir. 


Rahatlamak ve daha aromaterapik bir süreç elde etmek isteyenler ise banyo suyuna birkaç damla yağ koyarak rahatlatıcı etkilerinden faydalanabilir. 

Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page