top of page

Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Nasıl Geçer?

Son yıllarda en çok tercih edilen medikal estetik işlemlerin başında dudak dolgusu geliyor. Genellikle içerisinde risk barındırmayan bu işlen, dolgun ve çekici dudakların olmasını vaat ediyor. Dudak içerisine uzman doktorlar tarafından enjekte edilen bir tür yenilenebilen dolgu sıvısı ile birlikte süreç tamamlanmaktadır. Dudak dolgusunun bir yıl gibi bir sürede eridiği söylenir ancak uzmanlar ilk haline göre dudak içerisinde az miktarda bir dolgunun kaldığını ifade ediyorlar. 


Dudak Dolgusu Sonrası Ödem


dudak dolgusu


Dudak dolgusu, iğne ile yapılan bir işlemdir. Hassas olan dudak derisinin bu süreçte ödem oluşturması ve morarması son derece normaldır. Dudak dolgusu, estetik bir işlem olduğu için her vücutta farklı reaksiyonlara neden olabilir. En sık görülen yan etkilerden birisi ise dudak dolgusu sonrası şişlik oluşumu olarak ifade edilebilir. 


Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Nasıl Geçer?


dudak dolgusu ÅŸiÅŸlik


Dudak dolgusu sonrası oluşan şişlik için uzmanlar, hastalara belirli bazı yöntemleri uygulamalarını söylerler. Özellikle işlemden sonra fırsat buldukça, şişliğin daha büyümesini engellemek için soğuk buz uygulamasının yapılması morarma ve şişlik açısından son derece önemlidir. 


Dudak dolgusu sonrası oluşan şişliğin daha büyük boyutlara ulaşmaması ve yüzün farklı bölgelerine de yayılmasını engellemek için, uygulamadan sonraki ilk gün yüksek bir yastık ile uyunması önerilir. Böylece vücutta bulunan ödem daha hızlı bir şekilde atılabilir. 


Dudak şişliği ve içerisine enjekte edilen sıvının daha eşit bir şekilde yayılması, topaklanma yapmaması için  doktor tarafından gösterildiği şekilde belirli aralıklarla dudaklara masaj yapmak, eşit dağılıma neden olabilir. Tuz vücutta ödemi artıran, şişlik oluşumunu desteleyen bir besin olduğu için tuz içermeyen besinler tüketmek ve bol bol sıvı almak da bu süreçte son derece önemlidir. 


Dudak Dolgusu Sonrası Şişlik Ne Kadar Sürer?


dudak dolgusu iÅŸlemi


Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra ilk birkaç gün içinde yaşanan şişlikler, özellikle ilk kez işlem yapanları son derece korkutmaktadır. Dudak dolgusu sonrasında hayal edilen dudak şeklinin oturması genellikle bir hafta ile iki hafta arasında değişiklik gösterebilir. Şişlik, enjekte yapılan bölgede fazla sıvının birikmesi sonucunda oluşmaktadır. Ödemin geçmesi, yapılan uygulamalar kadar kişinin ödeme olan yatkınlığı ile de alakalıdır. Uzmanlar tarafından yapılan gözlemler sonucundaki açıklamalara göre dudak dolgusu sonrası şişlik bir haftanın sonunda büyük oranda inmektedir. Daha fazla süren şişlikler ve morarmalar için tekrar doktora başvurulması önerilir çünkü kullanılan dolgunun vücut tarafından kabul edilmeyerek ciddi enfeksiyonlara neden olduğu durumlar da yaşanmaktadır. 


Dudak Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?


Günümüzde estetik müdahalelerin yaşı giderek düşmektedir. Dudak dolgusu popüler kültür içerisinde bir estetik müdahale bile sayılmadığı için pek çok kişinin, kendini daha iyi hissetmek adına yaptırdığı işlemlerin başında gelir. Genellikle dudak şeklini ve hacmini beğenmeyen kişiler tarafından yaptırılır. Dudak dolgusu yaptırmanın yaşı 18 olarak açıklanır. 18 yaşından büyük herkes, uzman bir doktor tarafından rahatlıkla işleme alınabilir. 

Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page