top of page

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bebek sahibi olmak isteyen kadınlar, bebeklerinin sağlıklı olmasının ardından cinsiyetlerini düşünmeye başlıyorlar. Cinsiyet genetik olarak babanın belirlediği bir süreç olsa da son dönemlerde de geleneksek bazı yöntemler konu hakkında ön plana çıkmaya devam ediyor. 


Çin takvimi bebeklerin cinsiyetlerini tahmin edebiliyor ve öncesinde hesaplayabiliyor. Yüzde yüz oranında bir doğruluk payı ve bilimsel bir açıklaması olmamasına rağmen 700 yıldır kullanılan ve günümüzde de konuşulan yöntemler arasında yer alıyor. 


Çin Takvimi Nedir?


çin takvimi


Çocuk sahibi olmak, dünya üzerinde pek çok kadın ve erkek için son derece özel bir deneyim. Hamilelik gerçekleştikten sonra birkaç ay içerisinde bebeğin cinsiyeti belli oluyor. 


Geçmiş yıllarda detaylı ultrasonlar yokken, doktor kontrolleri bu kadar yaygın değilken ve teknoloji henüz gelişmemişken bu süreçte bebeklerin cinsiyet tahminleri çeşitli yöntemlere göre yapılırdı. Bu yöntemlerin herhangi bir bilimsel açıklaması olmamasına rağmen, dönem içerisinde büyük oranda doğru sonuç veren yanıtlar günümüzde de kabul görmeye devam ediyor. Geçmişte annenin hamilelik sürecinde tatlı mı ekşi mi yemek istediği, karnının düz mü yoksa sivri mi olduğu, annenin  yüz güzelliği gibi çeşitli tahminler kullanılıyordu. Bunlardan birisi de 700 yıllık geçmişi olan Çin takvimi olarak ifade ediliyor. 


18 ile 45 yaş arasındaki hamile kadınların vücut yaşı göz önünde bulundurularak, hamile kalınan ay da göz önünde bulundurularak hazırlanan bir cinsiyet tablosudur. Küresel anlamda tüm dünyada popüler hale gelmiş ve günümüzde hala kullanılmaya devam ediyor. 


Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama 


cinsiyet hesaplama


Çin takvimi cinsiyet hesaplama için kullanılan bir tablo bulunuyor. Bu tablo hamile kalan kadının yaşlarını içeren sütunun yanı sıra, hamile kalınan ay sütunlarını da içeriyor. 


Tablonun sol sütunundan kişinin kendi yaşını bulması bekleniyor. Yaş bulunduktan sonra aynı hizadaki kutucuklardan hamile kalınan ay seçilir. İşaretlenen yaş kutucu ile kesişen hamilelik ayı kutucunun kesişiminde tahmini bebek cinsiyeti yer almaktadır. 


Çin Takvimi Doğru Sonuç Veriyor mu?


hamilelik


700 yıllık eski ve günümüze ulaşmış bir gelenek olmasının yanı sıra, Çin takvimi cinsiyet hesaplama yöntemi hakkında bilimsel bir destekleyici çalışma bulunmamaktadır. Hatta istatistiksel olarak yapılan çalışmalarda bu tablonun yüksek oranda doğru sonuç vermediği de söylenmektedir. 


Deneyimlerden yola çıkarak yapılan bir araştırma sonucunda Çin takvimine göre yapılan cinsiyet tahminlerinin yüksek oranda doğruluk payı olmadığı söyleniyor. 

Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page