top of page

Online Terapi mi Yüz Yüze Terapi mi?

Günümüzde terapi, fiziksel hastalıkların tedavisinde olduğu kadar ruhsal hastalıkların da tedavi edilmesi açısından son derece önemlidir. Yaşam şartlarının zorluğu, çalışma stresi, ekonomik sıkıntılar, insan ilişkilerinin karmaşıklığı, çocukluktan gelen bazı travmalar ruh sağlığının ciddi anlamda zarar görmesine neden olabiliyor. Ruh sağlığında meydana gelen bazı bozulmalar ise bu süreç içerisinde fiziksel sağlığın bozulması kadar büyük sıkıntılara neden olabilir. 


Terapi almak ise ruh sağlığının yeniden düzenlenmesi, ortaya çıkan bazı sorunların çözülmesi için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Özellikle pandamı döneminin ortaya çıkması, insanların evlere kapanmasının ardından terapinin önemi daha fazla ortaya çıkmaya başladı. Genellikle yüz yüze yapılan terapiler biliniyordu ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte çok yönlü değişimler yaşanmaya başladı. Bu durum insanların terapi anlayışlarını da değiştirdi. 


Online Terapi Popüler Oldu


terapi

Online terapi, insanların çevrim içi cihazları şekilde teknolojik cihazlarının üzerinde uzmanlarla bir araya gelerek, ruh sağlığı üzerinde hizmet almalarını sağlayan bir durum oldu. İnsan ilişkilerinin gelişmesine neden olan bu süreç aynı zamanda terapi yöntemine yenilikçi bir bakış açısının kazandırılmasını sağladı. 


Terapi almak isteyen kişiler artık kendilerini iyi hissettikleri bir anda telefon, tablet ya da bilgisayar aracılığı ile zahmetsiz bir şekilde uzman bir kişiye ulaşabiliyor. Bazı psikologların ise mesajlaşma hizmetleri de bulunduğu için anlık olarak destek alabilmek mümkün olacaktır. 


Online Terapi mi Yüz Yüze Terapi mi?


Farklı iki kavram gibi görünmelerine rağmen aslında birbirlerinden farklı kavramlar değildir. İkisi de insanların ruhsal sorun ve travmalarını iyileştirmek üzerine kurulmuştur. İki taraftan da uzman kişilerin tercih edilmesi halinde sağlıklı sonuçlar alınacaktır. Farklılıklar kullanılan araçlar ve ortam olarak yorumlanabilir. 


Online Terapinin Avantajları


online terapi

Bir hastane ya da kliniğe gitmeye gerek kalmadan bulunduğunuz ortam içerisinde, müsait olduğunuz anlarda çevrim içi olarak seanslara katılabilirsiniz. Bu durum zaman tasarrufu sağlamanızı sağlar. Ayrıca yol için harcanacak efor ve maliyetleri de otomatik olarak ortadan kaldırır. 


Online terapi, yüz yüze terapiye göre daha ulaşılabilirdir. Yaşam alanınızdan ayrılmanızı gerektirmez. Tüm sosyal yaşamınızın içerisine zorlanmadan sığdırabileceğiniz, kendinize ve ruhunuza iyi gelecek bir aktivite yapmanızı da amaçlar. 


Yüz Yüze Terapinin Avantajları


yüz yüze terapi

Yüz yüze terapi uzun yıllardır uygulanan, geleneksel hale gelmiş ve pek çok insana bu yüzden daha güvenilir gelen bir yöntemdir. Bir uzmanla aynı ortam içerisinde bulunarak, duygu paylaşımını daha samimi şekilde yapabilmeyi amaçlar. Pek çok danışan mahremiyet ve güvenlik açısından yüz yüze terapiye daha fazla güvenir. Ruh sağlıkları için atılan adımları yüz yüze terapi ile birlikte daha fazla ciddiye aldıkları görülmüştür. 


İster yüz yüze isterse online terapi olsun, yaşanılan ruhsal sıkıntıların destek alarak kontrol altına alınması son derece önemlidir. Terapilerin doğumdan bu yana gelen ve ruha çeşitli izler bırakan, davranışları ve hisleri derinden etkileyen, dolayısıyla davranışa yansıyan birçok sorunun fark edilmesi, çözülmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için önemli olduğu dile getiriliyor. 

Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page