top of page

2024 Yılının Rengi Ne?

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde modayı yakından takip eden pek çok kişi 2024 yılının rengini de merak ediyor. Her yıl Pantone tarafından yapılan değerlendirme ve açıklamalar sonrasında yılın trend olan renkleri açıklanıyor. Yılın rengi ise moda, makyaj ve stil alanında kendisini göstermeye devam ediyor. 


Pantone 25 yıldır aktif olarak yılın rengini açıklarken, 2024 yılında da bu geleceği bozması. Hem zamanın ruhunu yansıtan hem de modaya yön veren Pantone için 2024 yılının rengi çok konuşulacak. 


2024 Yılının Rengi Açıklandı


yılın rengi şeftali tüyü


Her yıl modayı yakından takip eden pek çok kişi yılın renginin açıklanmasını merakla bekliyorlar. Açıklamanın ardından pek çok markanın bu renge yer verdiğini ve yine pek çok kişiyi etkisi altına aldığını görmek mümkün. Pantone tarafından yapılan açıklama sonrasında 2024 yılının rengi şeftali tüyü oldu. 


Söylemi de kendisi gibi oldukça zarif ve yumuşak olan şeftali tüyü, aynı zamanda iyimserliği ve yenilikçi düşünceleri anımsatmaya devam ediyor. Rengin analizi yapıldığı zaman  pek çok olumlu duyguya ilham veren ileriye dönük bir renk olduğunu söylemek mümkündü. Yılın renginin seçilmesinin ardından özellikle bahar ve yaz aylarında hem kıyafetlerde hem aksesuarlarda hem de makyaj stillerinde bu rengi sıklıkla göreceğiz gibi görünüyor. 


Şeftali Tüyü Nasıl Bir Renk?


şeftali tüyü rengi


2024 yılının rengi olan şeftali tüyü, adından da anımsatacağı üzere nezaketi, şefkati ve paylaşmayı çağrıştıran pek çok olumlu duyguyu içerisinde barındıran bir renk olarak açıklanmıştır. 


Şeftali tüyü rengi oldukça sıcak bir renktir. Pembe ve turuncu arasında gidip gelen, her iki rengin de yansımalarını içerisinde bulunduran bu renk aynı zamanda yapılan incelemelere göre insan psikolojisinde dinginliği de vurgulamaktadır. 


Tasarımda Şeftali Tüyü Rengi


Pantone tarafından rengin açıklanması ile birlikte tüm dünya çapında tasarımcılar harekete geçmeye başladılar. Somon rengini anımsatan bu yumuşak pembe rengin tasarımcılar tarafından 2024 yılı bahar yaz kreasyonlarında bolca kullanılması bekleniyor. Moda, makyaj, tasarım alanlarında sıklıkla kullanılacağı düşünülen bu rengin aynı zamanda iç mekan tasarımlarında da estetik bir görsel oluşturacağı düşünülüyor. 


Şeftali Tüyü Rengi Nasıl Kullanılabilir?


şeftali tüyü modası


2024 yılının rengi şeftali tüyünü pek çok alanda kullanarak hayatınıza dahil edebilirsiniz. Küçük aksesuarlarla başlayarak kombinlerinizi tamamlayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında makyajınızda şeftali tonlarında ruj, allık, göz farı kullanabilirsiniz. Bu renk aynı zamanda romantik bir görünüm elde etmenizi sağlayabilir. 


Rengin bir Vintage havası olması nedeniyle ev dekorasyonuna oldukça yakışacaktır. Salon ve yatak odalarını daha yumuşak ve romantik bir şekilde dekore etmenize yardımcı olabilir. Bunun için bu renkte tablolar, banyoda havlu ve mumlar, yatak örtüleri ve çiçekler kullanarak evinize farklı bir hava katabilirsiniz. Hem rahatlatıcı hem de yılın modasına uygun tasarımlar yaparak trendleri yakalamak mümkün. 

Comments


Hi, thanks for stopping by!

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page